Новини: Към сайта

*
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай. 25 Май 2013, 22:53

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Страници: 1 [2] 3 4
  Изпрати темата  |  Изпечатай  
Автор Тема: “Да върнеш времето назад” –  (Прочетена 4987 пъти)
peace_forever
Full Member

Рейтинг: +8/-0
Публикации: 100

« Отговор #15 -: 20 Ноември 2009, 22:35 »

"Annem" и "Asi" се излъчиха в един и същи период от време, по един и същи турски тв канал. И двата сериала ми бяха любими, очаквах с нетърпение новите серии и на двата.

"Annem" (Моята майка, Майка ми, Мама) / "Да върнеш времето назад" - сериал за женската сила и борбеност, майчината обич, за голямата любов... и великолепна актьорска игра.

Препоръчвам Ви го, мисля, че ще ви допадне.

Мила Ема, ако сериалът те завладее и го изгледаш, с голям интерес бих желала да направиш сравнение между твоята позната и главната героиня Зейнеп.
« Последна редакция: 20 Ноември 2009, 22:44 от peace_forever » Информирай модератор   Активен

alice_in_wonderland
Hero Member

Рейтинг: +30/-0
Публикации: 1406

« Отговор #16 -: 20 Ноември 2009, 22:38 »

Аз не успях да гледам първия епизод - съвсем забравих, че днес ще се излъчва. Но на много места прочетох хубави неща, които провокираха интереса ми. Ако някой има възможност може да сподели своето мнение за първия епизод.
Информирай модератор   Активен

You can't break my spirit - it's my dreams you take.
peace_forever
Full Member

« Отговор #17 -: 20 Ноември 2009, 23:25 »

Талат Булут е колоритен актьор, признат в Турция. С голям професионализъм и високо майсторство пресъздава внушителен брой роли от различен характер в редица филми и сериали.

Ето и няколко снимки от превъплащенията му:

diziler
Sr. Member

Рейтинг: +32/-49
Публикации: 359

« Отговор #18 -: 21 Ноември 2009, 00:34 »

има ли някъде линк с първа серия? не можах да я гледам. По KANAL D съм гледал други серии, но така и не го следих този сериал

Ema
Hero Member

Рейтинг: +17/-2
Публикации: 809

« Отговор #19 -: 21 Ноември 2009, 00:40 »

За гледане, ще го гледам. Ама как приемате да се героизира една жена, която лъже,че детето й е сираче? В кой свят несъответствието между поза и действителност се приема  за борбеност или добродетел? От чий зор една жена ще се гърби да се прави на "Дан Колов" и ще си въобразява, че ще е и майка и  баща, т.е. всичко, което е необходимо на едно дете?  А в същото време детето е откъснато и от жива баба и от жив баща.
Жената е подвластна на гордостта и суетатата си, сакън, да не я вземат за слаба и неспособна да гледа дете. Той мъжът й я бил изоставил заради друга а  тя ще му натрие носа, като живее в бедност и лиши детето си от баща, с постоянно повтаряне на лъжата. от което  детето страда и не само страда , ами се бунтува и бяга от къщи.  И нека майката да е борбена и нека да е "Дан Колов", ама тя на практика е ограбила детството на детето си.
boriqna
Hero Member

Рейтинг: +72/-0
Публикации: 2333

« Отговор #20 -: 21 Ноември 2009, 01:06 »

1 Eпизод:
http://vbox7.com/play:a5735b9a
http://vbox7.com/play:f027a306
http://vbox7.com/play:36739f7c
http://vbox7.com/play:40a2494d
http://vbox7.com/play:2f2c9862
http://vbox7.com/play:d231aecc
http://vbox7.com/play:154a2343

.......:):))****:):)).......
peace_forever
Full Member

« Отговор #21 -: 21 Ноември 2009, 18:49 »

За гледане, ще го гледам. Ама как приемате да се героизира една жена, която лъже,че детето й е сираче? В кой свят несъответствието между поза и действителност се приема  за борбеност или добродетел? От чий зор една жена ще се гърби да се прави на "Дан Колов" и ще си въобразява, че ще е и майка и  баща, т.е. всичко, което е необходимо на едно дете?  А в същото време детето е откъснато и от жива баба и от жив баща.
Жената е подвластна на гордостта и суетатата си, сакън, да не я вземат за слаба и неспособна да гледа дете. Той мъжът й я бил изоставил заради друга а  тя ще му натрие носа, като живее в бедност и лиши детето си от баща, с постоянно повтаряне на лъжата. от което  детето страда и не само страда , ами се бунтува и бяга от къщи.  И нека майката да е борбена и нека да е "Дан Колов", ама тя на практика е ограбила детството на детето си.

Мила Ема, приемете цялото ми уважение към мнението Ви. 
Лъжата не е добродетел. Надявам се, че не допускате да съм на противна позиция в това отношение.  :toothy11:

Гледайки сериала „Моята майка” (заглавие, което разкрива идеята на създателите му, за разлика от „Да върнеш времето назад”, според мен :)), постоянно си задавах въпроси, сред които са и следните:

Децата на разведени родители, дори и да не са лишени от присъствието на другия родител, в равностойно положение ли са с децата на едно истинско семейство? Пубертетът и ранната младежка възраст не е ли деликатен период за децата и на идеалните семейства? Кой е по-виновен – този, който лъже от страх да не загуби детето си или този, чиято лекомислена, случайна постъпка не само разрушава едно семейство, но и нанася дълбоки, неизлечими рани в нечия душа и преобръща живота му? Нещата и взаимоотношенията между хората, човешките характери толкова еднолинейни и еднопосочни ли са, че на „бърза ръка” можем да отсъдим кой е „крив” и кой - „прав”?

Сериалът е със заинтригуващ сюжет и събитията имат интересни, изненадващи развития, момичета. ;)

Приятно гледане!

Ema
Hero Member

« Отговор #22 -: 21 Ноември 2009, 20:20 »

Peace,нямам никаква представа ти мъж или жена си. И на мен филмът изглежда , че ще ми бъде интересен като филм. Ама нали тук е форум и всеки изказва мнение и даже пуска тема, по която може да се разгърне много смислена дискусия.  
И в семейството на разведените родители и в семейството на дете с починали родители, детето е в неравностойно положение.  Имам спомен от една група борове, които съм снимала в Боровец. Ще потърся по дисковете и като ги намеря, ще пусна снимката. Вижда се как короните на боровете са се развили красиво и добре оформено но само в една определено направление. А в една посока, където слънцето не огрява пряко се спират ветровете, боровете са плешиви и грозни. Така е и животът на децата в неравностойно положение. Развиват се и живеят винаги при нарушена симетрия. Майката, колкото и да е хубава, умна, предана и каквото там се сетите, не може да огрее от всички страни. Ако детето има двама родители, то трябва да расте именно със съзнанието, че има двама родители, а не да бъде лъгано, че баща му е умрял.  Единият родител може и в затвора да лежи, осъден за престъпление, но той  си остава истинският родител на детето и то трябва да знае това. Децата с порастването си, постепенно почват да разбират и винаги има фин и деликатен начин, по който можеш да им обясниш кое е добро и кое не чак толкова добро.
Аз говоря именно за достоинството да представиш нещата в тяхната истинност и да не вкарваш най-милото си, детето си, което се стремиш да изградиш като честен човек и като гражданин, да живее в заблуда. Истината е най-добрия съветник, а не лъжата. Всичко това съм изпитала в личния си живот, защото на мен ми се случи аз сама да отгледам две деца в неравностойно семейство. Така мисля аз, а каквото мисля, го казвам.
Ema
Hero Member

« Отговор #23 -: 21 Ноември 2009, 23:20 »

Не намерих онзи фотос, който имах предвид, когато пишех предишния си пост, но и тази снимка,  показва на какво прилича едно "неравностойното семейство".

Ако приемем, че левият бор олицетворява "главата" на това семейство, то десният бор прилича на онова дете, което жевее в дом, в който един само родител се опитва да бъде "и баща и майка".  
« Последна редакция: 21 Ноември 2009, 23:54 от Ema » Информирай модератор   Активен
boriqna
Hero Member

Рейтинг: +72/-0
Публикации: 2333

« Отговор #24 -: 23 Ноември 2009, 22:48 »

Тъкмо се оправиха нещата покрай бягството на 16 годишната Гонджа и дойде възкръсналият й баща.Ужас... горката майка,не ми се мисли какво й предстои,но нали все пак момичето това си пожела и точно за това избяга иска да има безгрижен и охолен живот,къща със сто стай,джакузи,басейн,скъпи дрехи и толкова скъпи приятели.Ето,че желанята понякога не са мираж,а се збъдват на часа баща й е най-богатия чичко в цяла Турция на филм :toothy11:...

.......:):))****:):)).......
diziler
Sr. Member

Рейтинг: +32/-49
Публикации: 359

« Отговор #25 -: 24 Ноември 2009, 01:39 »

сериите можете да си теглите оттук:

http://www.vbox7.com/channel:120172
http://www.nitrobg.org/browse.php?search=Annem&cat=0
http://bgshare.com/search_ok.html?ime=Annem&raz=all&size_select=&sort_type=data&sort_order=DESC
http://www.lapache.info/index.php?page=torrents&search=annem&category=0&active=1&options=0

шеф
Модератор
Hero Member

Рейтинг: +51/-26
Публикации: 2285

« Отговор #26 -: 27 Ноември 2009, 18:51 »

Днес успях да гледам епизода - доста емоционален, малката Дуйгу и майката играят перфектно. И отново музиката на Кърач ме върна преди близо 10 години , когато изпратих дъщеря си надалеч. За сетен път се убеждавам , че музиката на този великолепен композитор прави сериалите едни от най-добрите. Ето ви песента от 6 еп. в изпълнение на самия Кърач:

'Talihim Yok Bahtım Kara'    

http://www.youtube.com/watch?v=ppPSHzT5JgY
http://www.youtube.com/watch?v=kpfnRVxCBDg

Şu dünyanın gam yükünü
Çeken var mı benim gibi
Gece gündüz gözyaşını
Döken var mı benim gibi

Talihim yok bahtım kara
Böyle hayat batsın yere
Sinesine vura vura
Ölen var mı benim gibi

Gitmezki başımdan atam
Ben bu derdi kime satam
Saçlarını tutam tutam
Yolan var mı benim gibi
Cinderella
Администратор
Hero Member

Рейтинг: +49/-3
Публикации: 2364

« Отговор #27 -: 03 Декември 2009, 17:28 »

Талат Булут от „Да върнеш времето назад” започнал кариерата си с постановка,
                                                             посветена на Георги Димитров

Макар че е известен с това, че често отхвърля предложения за участие във филми, ако не отговарят на критериите му, Талат е готов да направи всичко за ролите си и често е неузнаваем. За ролята си във „Въпреки всичко” – филм, получил награда на фестивала в Кан, той напълнява, като прочутия си американски колега Робърт ди Ниро, 17 килограма, а за да участва в „Абузер Кадайъф” подстрига драстично косата си.

Той не се поколеба за роля да облече и пола

и защити появата си в този вид с думите: „Облякох пола за работата ми. В пиесите на Шекспир през 17-18 век женските роли се изпълнявали само от мъже. Така е било по това време и в театралните спектакли в Турция. Трябва да се прави разлика между играта и живота. Изиграх Тарзан от Маниса, това не значи, че в собствения си живот живея като него.”

Точно „Тарзан от Маниса” носи на Талат награда за най-добър актьор през 1995 г. от Анкарския филмов фестивал. Седем години по-рано той получава същата награда за участието си във „Въпреки всичко”. Има и две награди от международния филмов фестивал в Анталия – през 1983 година за поддържаща мъжка роля и през 2000 – за най-добър актьор в „Дома на ангелите”.
Той бил едно от десетте деца в семейството на служител в железопътния транспорт. Родил се през 1956 г. в Саръкамъш, в източната турска провинция Карс. Когато завършил лицей в Анкара, кандидатствал две години безуспешно преди да бъде приет електронно инженерство. За голямо разочарование на по-големия си брат, който се грижел за него, във втори курс напуснал университета Хаджеттепе и започнал да играе в театъра.

Първата постановка, в която участвал през 1975 г., се казвала „Димитров”. Брат му много се разстроил и три години не отишъл на нито един спектакъл, в който участвал Талат. Става въпрос за пиеса на германската актриса, писателка и журналистка Хедда Зиннер, родена през 1905 г., член на Германската комунистическа партия от 1929 г. След войната живее в Източен Берлин, умира през 1994 г. „Дяволският кръг” е оригиналното наименование на творбата, написана през 1956 г. Темата е пожарът на Райхстаха и лайпцигския процес.

Едва когато получил роля в пиеса на Угур Мумджу, в която повечето герои имали свои прототипи в действителността – политически личности,

Братът на Талат бил по това време заместник директор на Дирекцията по водите. Байкал много похвалил младия актьор, прегърнал го, поздравил го и едва тогава брат му оценил театралната му кариера, която включва участие в пиеси на значими турски автори, както и на Бертолт Брехт и Максим Горки.

За киното го открила голямата турска актриса Тюркан Шорай. Тя го видяла в едно театрално представление и веднага го поканила да участва във филм. От театъра не му разрешили отпуск и в края на сезона той напуснал. Първият му филм е през 1979 г., а последният засега – „Щастие”, е от 2007 г.
шеф
Модератор
Hero Member

« Отговор #28 -: 03 Декември 2009, 23:53 »

Много истинско и с лекота се поднася сюжета, а музиката е идеален фон на емоциите в този сериал. Сега си давам обяснение , защо е харесван от турските зрители. Явно на всички нас ни липсват обикновените неща от ежедневието, и преди всичко семейството. Не съм го гледала този сериала, и не знам какво ще е продължението , но заглавието - Майка - е най-подходящото , а не побългареното. Много изразно е подчертано ролята на всеотдайната майка. Въобще - от 16 ч. гледам да съм свободна , защото с този сериал започват всяка вечер сериалите, които  гледам.
шеф
Модератор
Hero Member

« Отговор #29 -: 10 Декември 2009, 20:32 »

Не се пише много в тази темичка! Това означава ли, че всички ли харесват сериала? Аз с удоволствие го харесват , емоционално се зареждам доста позитивно , въпреки понякога има шмрък, шмрък...Наблюдавам играта на Дуйгу- още като тинейджърка е показала своите  бъдещи  заложби на звезда. В новия  сериал " Зимна приказка" , който завърши - тя беше превъзходна. А слушали ли сте нейния глас в оригиналните серии  - такъв алт има - просто съм удивена thumbsup
Страници: 1 [2] 3 4
  Изпрати темата  |  Изпечатай  

Отиди на: